Painotuotteet

Painotuotteesi voit tehdä periaatteessa millä tahansa ohjelmalla tahansa. Saavuttaaksesi parhaan lopputuloksen on paras käyttää taitto- ja kuvankäsittely ohjelmia. Aineiston voit tehdä myös vaikka Word ohjelmalla, mutta se saattaa aiheuttaa täällä meidän päässä korjaamista aineistoon, jotta saavutetaan hyvä lopputulos. Tämä ei sisälly hintaan, jonka olet saanut laskurilla sivustoltamme

Mikäli olet epävarma aineiston toimivuudesta, niin ole yhteydessä meihin  vaalipainokauppa@painokauppa.fi ja lähetä aineistosi meille tarkistettavaksi, niin saat paluupostissa korjausohjeet ja hinnan jos me korjaamme aineistosi painokelpoiseksi.

Tärkeitä painotuotteen suunnitteluun liittyviä asioita, joita noudattamalla varmistetaan hyvä lopputulos.

Otamme vastaan vain painokelpoisia PDF aineistoja, ellei toisin sovita, aineisto lähetetään sivuttain tehtynä.

Leikkuuvarat & leikkuumerkit

Aineiston pitää olla lopullisen tuotteen kokoiseksi tehty. Mikäli tuotteessa on reunaan asti ulottuvia elementtejä, esim. kuvia tai väripalkkeja, tiedoston reunoilla on oltava 3 mm leikkuuvarat (bleed), jotka menevät lopullisen tuotteen yli painettaessa, jotta leikkauksessa ei jää valkoista reunaa näkyviin.

Tekstin, kuvien ja muiden elementtien etäisyys puhtaaksileikatun tuotteen reunasta olisi hyvä olla minimillään 3 mm.

Aineiston tulee olla keskellä sivua ja kaikkien sivujen tulee olla samankokoisia ja samansuuntaisia sekä oikeassa järjestyksessä.

Värit

Neliväritöissä käytämme prosessivärejä (CMYK)

Älä käytä nelivärimustaa (= taitto-ohjelmien Registration-musta).

kuvat ja fontit

Valokuvien resoluution tulisi olla 300dpi tai yli.

Viivakuvien eli esim. piirros- tai kaaviokuvien suositus resoluutio on 1200 dpi

Kuvien koon muuttaminen kuvankäsittelyohjelmassa tai taitto-ohjelmassa muuttaa myös kuvan resoluutiota, joten tarkista vielä lopuksi lähetysvalmiin aineiston resoluutio.

Fonttien tulee olla ehjiä ja sisällytettynä paino PDF aineistoon.

Varmista käyttämäsi ohjelman asetuksista, että kirjasimet sisällytetään (embed) PDF-tiedostoon. Mikäli kirjaimet ei sisälly aineistoon, voi lopputulos tulostuksen jälkeen olla erilainen, kuin miltä se ruudulla näyttää.

Aineiston tarkistaminen

Tarkistamme ladattujen painoaineistojen painokelpoisuuden automaattisesti. Mikäli ainestossa on havaittavissa virheitä, saat meiltä viestin ja voit korjata virheet ja ladata uudelleen aineiston etusivulla olevan, lataa aineisto painikkeen kautta.

Voit myös pyytää meitä korjaamaan aineiston mikäli se on mahdollista. Saat palautteessa kustannusarvion korjauksesta.

Aineiston toimitus